Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Viral olan yumurta soyma hilesi: Haşlanmış yumurtayı saniyeler içinde kabuklarından ayıracak yöntem

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,160
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Viral olan yumurta soyma hilesi: Haşlanmış yumurtayı saniyeler içinde kabuklarından ayıracak yöntem

Haşlanmış bir yumurtayı kabuğu yapışmadan nasıl soyabilirsiniz? Ve haşlanmış yumurtaları parçalamadan nasıl soyabilirsiniz? Bazıları kolay soymanın yumurtaları nasıl pişirdiğinizle başladığını, suya karbonat, tuz veya sirke ekleyip eklemediğinizle başladığını söylüyor. Peki, haşlanmış yumurtaları soymanın en kolay yolu nedir?

QP_RTN0UfUaTI-spFo1TmA.jpg

Yumurtaları pişirmek için kullanılan yöntem ne olursa olsun, kabuğunu çıkarmak her zaman zor görünür. Soymayı kolaylaştırmak için birçok sözde çözüm vardır - suya sirke eklemek, yumurtanın altından soymak, kabuğu kırmak için yumurtaları tezgaha vurmak - ve çoğu yöntem yarı yarıya faydalı olsa da, kabuk asla yumurtadan tam olarak soyulmaz.
dsxlxwpQoUKH9hw_MDzziw.jpg

Sert pişmiş yumurtaların daha kolay soyulmasını sağlamak için birçok yöntem var; bunlardan biri de bir bardak su kullanılarak yapılan bu viral yöntem.
oKBiQ66Z2ky_a2Sepuy14A.jpg

Bir Twitter kullanıcısı dünyaya haşlanmış bir yumurtanın 10 saniyeden kısa sürede nasıl soyulacağını "tam olarak" gösteren bir video yayınladı.
GNfmvyMQCk-kBNUIavIOIg.jpg

Kullanıcı, sert pişmiş yumurtalarını hazırladıktan sonra bir tanesini bir kavanozun içine koydu, musluktan biraz su ekledi ve ardından kabı kuvvetlice sallamaya başladı. Şaşırtıcı bir şekilde, yumurta sadece birkaç saniye sonra kabuktan mükemmel bir şekilde ayrıldı.
FPRcVRjzBU60OfJFuDtIHg.jpg

Önemli olan yeterli güç kullanmaktır. Kavanozu yeterince sert sallamadığınız, yumurtadan tüm kabuğu çıkarmak için kabuğunu kırmak zorunda kalabilirsiniz.
5UV-Hj5-MEqdNmiZa8CZ6Q.jpg

7 ila 10 günlük yumurtalar genellikle pişirildikten sonra soyulması en kolay olanlardır. Yumurtalar yaşlandıkça, kabuktaki hava cebi büyür ve bu da kaynattıktan (veya buharda pişirildikten) sonra kabuğun çıkarılmasını kolaylaştırır.
9ApLmpxHsEaKvSsO3zC1ZA.jpg

Soyulmuş sert pişmiş yumurtalar buzdolabında 3 güne kadar dayanır. Kabukları soyulmadan bırakılırsa, sert pişmiş yumurtalar bir hafta kadar iyi kalabilir.
 
Sohbet Girişib>
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.b>
 
12,364Konular
12,485Mesajlar
59Kullanıcılar
LedyaSon üye
Üst Alt