Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Uzman doktor "asla yemem" diyerek açıkladı: Sağlıklı diye biliyoruz ama gizli katkı maddeleri varmış

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,631
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Uzman doktor

Sağlıklı bir vücut için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Ancak sağlıklı diye düşündüğünüz bazı besinler vücudunuza zarar verebilir. Beslenme Uzmanı Dr. Federica Amati, sağlıklı olduğu düşünülen ancak aslında gizli katkı maddeleri içeren gıdalar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

pF93Im1kXUyctmRl78YUlA.jpg

İngiltere'nin önde gelen beslenme uzmanlarından biri olan Dr. Federica Amati, sağlıklı olduğu düşünülen ancak aslında gizli katkı maddeleri içeren gıdalar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Dr. Amati'ye göre, çok tahıllı atıştırmalık barlar, tam buğday ekmekleri ve düşük kalorili dondurmalar gibi pek çok ürün, sağlıklı gibi pazarlanmasına rağmen ultra işlenmiş gıda (UPF) kategorisine giriyor.
ARmNFfrqxEuFrUTgvmPqVQ.jpg

Dr. Amati, insanların, şeker, tuz ve doymuş yağ oranı yüksek, lif oranı düşük ve endüstriyel katkı maddeleri içeren gıdalardan kaçınması gerektiğini belirtiyor. Bu besinleri tüketmediğini söyleyen uzman isim özellikle kahvaltılık gevreklerin büyük bir tehlike arz ettiğini söyleyen beslenme uzmanı, bu ürünlerin sağlıklı bir seçenek olmadığını vurguladı.
HaEvFKzdg0alkOlgPTpRxQ.jpg

Dr. Amati'ye göre, sağlıklı olarak lanse edilen ancak katkı maddeleriyle dolu olan bazı gıdalar şunlar:Tam buğday ekmekleri: Çoğu düşük lif içeriyor ve raf ömrünü uzatmak için katkı maddeleri içeriyor. Bunun yerine, çavdar, keten tohumu ve karabuğday içeren ekmekler tercih edilmeli.
WyjlNHrsREqIQ-fvTQsbvw.jpg

Atıştırmalık barlar: Yüksek şeker ve yapay katkı maddeleri içerdiği için önerilmiyor. Alternatif olarak, bitter çikolata barları tüketilebilir.Düşük kalorili dondurmalar: Sağlıklı bir protein kaynağı olarak görülse de içerik listeleri genellikle zararlı katkı maddeleriyle dolu.
MgIsG7Uw4E2HcceHiol-hA.jpg

Dr. Amati, sağlıklı beslenmenin temel taşlarının tam gıdalar, kuruyemişler, tam tahıllar, baklagiller ve taze meyveler olduğunu söylüyor. Günlük lif tüketimini artırmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kalp hastalığı riskini azalttığını belirten uzman, hayvansal protein alımını azaltmanın da sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratacağını ifade ediyor.DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERBeslenme uzmanı, ultra işlenmiş gıdaların içerdiği bazı katkı maddelerinin sağlık açısından büyük risk oluşturduğunu belirtti. Özellikle aşağıdaki üç katkı maddesine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor:Karboksimetil selüloz (CMC): Unlu mamullerde bulunur ve bağırsak sağlığını olumsuz etkileyebilir.
WjuVJGtdl0WqnS14YktWLg.jpg

Karragenan: Süt ürünlerinde ve hazır gıdalarda bulunur, bağırsak iltihabına neden olabilir.Yağ asitlerinin digliseritleri: Metabolik sendrom ve bazı kanser türleriyle ilişkilendiriliyor.
JFMcIGwKi02KO33ls9xTyQ.jpg

Sağlıklı bir diyetin temel taşı işlenmemiş, doğal gıdalardan oluşmalıdır. Dr. Amati, market alışverişlerinde etiketleri dikkatlice okumanın ve lif açısından zengin, katkı maddesi içermeyen ürünleri tercih etmenin sağlık açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor.
 
Sohbet Girişi
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
 
14,601Konular
14,720Mesajlar
64Kullanıcılar
griposterSon üye
Üst Alt