MİLLİYET- ÖZEL / Yayınlandığı günden itibaren ilgiyle takip edilen ve reyting rekorları kıran Uzak Şehir dizisinin her karakteri ayrı ilgi çekiyor. Pazartesi günleri izleyici ile buluşan dizi sadece ekranlarda değil sosyal medyada da rekor kırıyor.
Dizinin en ilgi çeken isimlerinden biri olan, her ne kadar intikam duygusuyla hareket etse de izleyiciler tarafından sevilen Ferit Kaya, canlandırdığı Demir Baybars karakteriyle ilgili sorulara içtenlikle cevap verdi. Mardin'de çekimleri devam eden sette konuşan Ferit Kaya, dizinin enlerinden bahsederken; doğaçlama kattığı kelimeleri de açıkladı.

"ÇOK KOMİK BULDUKLARI SAHNE VAR"
Ferit Kaya, "Karakter biraz intikamını almak için yola çıkmış. Ana kahramanımıza karşı olan karakter. Seyirciler genelde sevmez bu karakterleri ama Demir biraz bunların dışında kalıyor. Sempatik buluyorlar, çok komik buldukları sahneler var." dedi.
Diziye damga vuran Demir hareketlerinden biri kendine özgü zincir sallaması. Bu hareketin doğaçlama mı yoksa senaryo gereği mi olduğu merak ediliyor. 41 yaşındaki Ferit Kaya, zincir hareketiyle ilgili olarak, "Aslında başta tesbihti. Sonra Ahmet hoca, yönetmenimiz 'Tesbih çok mu klişe acaba?' dedi. Ortak karara varıp onu zincire çevirdik. O hareketi de çok sevdi seyirci" açıklamasında bulundu.

DOĞAÇLAMA EKLEDİĞİ SÖZLER
Doğaçlama olarak bazı sözleri eklediğini dile getiren Kaya, "Kurmi, kundır, birkaç tane daha söz var. Onları çok sevdi seyirci. Onlar senaryoda yoktu, ben kendim ekledim doğaçlama, sevilmesi ayrıca hoşuma gidiyor." ifadelerini kullandı.
ZERRİN VE DEMİR ARASINDA NELER OLACAK?
Seyirciler, Zerrin ve Demir'i yakıştırıyor. Bunun çok güzel bir şey olduğunu belirten Kaya, "Tamamen yakıştırılmayıp nefret edilseydi, belki de o hikaye işlemezdi ama seyircilerin yakıştırması, hikayenin selameti için çok güzel iyi ki öyle oldu." dedi.
İleride sürpriz aşk olacak mı sorusuna Kaya, "Vallahi bilemiyorum, bakacağız." yanıtını verdi.
Dizinin enlerini sıralayan Kaya, en çok güldüğü kişinin Ozan Akbaba olduğunu belirtirken en disiplinli kişinin Sinem Ünsal olduğunu ifade etti.

BÜYÜLÜ BİR ŞEHİR
Kaya açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:
Ben Mardin'i biliyorum Diyarbakırlıyım zaten. Çalışmak ilk defa nasip oldu. Burası çok büyülü bir şehir gerçekten. Biz de bu büyüden yararlanıyoruz diye düşünüyorum. Her yeri apayrı bir resim. Böyle olması dizinin de hayrına.
MUHTEŞEM DÖRTLÜ
Ben herkesle çok iyi anlaşıyorum. Bizim dörtlü grubumuz var onlarla özel olarak vakit geçiriyoruz. Alper, Atakan, Burak ve ben. Muhteşem dörtlü diyebiliriz. Genelde hep beraberiz biz dördümüz. Bütün ekiple de inanılmaz iyi anlaşıyoruz.
"MİNE'Yİ İZLERKEN BAZEN GICIK OLUYORUM"
Mine karakteri seyircilerin sinir uçlarına dokunan karakter. Mine de çok iyi performans gösteriyor. Ben bile izlerken bazen gıcık oluyorum. Bizim dizide herhangi bir karakteri çıkardığınız zaman bu kimyanın tutmayacağını ve rekor seviyelere çıkamayacağını düşünüyorum. İyi ki herkes bu karakterleri oynuyor şu anda.
"BİR SONRAKİ BÖLÜMÜN SENARYOSUNU İPLE ÇEKİYORUZ"
Biz bir sonraki bölümün senaryosunu gerçekten iple çekiyoruz okumak için. Merak unsuru çok iyi bizim dizide. Gün geçtikçe daha da ilgi artıyor. Dizimizin çok iyi gittiği zaten aşikar. Çok güzel bir şey bu. İş yapıp karşılığını görmek. İnşallah katlanarak devam eder bu şekilde.