Onaylı randevu sistemi muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de devreye girdi. Sadece muayene için değil, tetkikler için de hastanın onay vermesi gerekecek. İşte 7 soruda tetkik amaçlı görüntüleme İşlemlerinde onaylı randevu dönemi...
Sağlık Bakanlığı tarafındna hastanelerde başlatılan Onaylı Randevu Sisteminin kapsamı genişletildi. sistem artık sadece maueyene için değil tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde de kullanılacak. Peki, tetkiklerde onaylı randevu dönemi nasıl işleyecek? İşte 7 soruda Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Dönemi...
"Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi" nedir ve ne zaman uygulamaya girecek? Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan, randevusuna gelememe durumu söz konusu olan hastaların erken bir zamanda randevularının iptal edilmesiyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasını sağlayacak olan kuralları içeren yeni bir düzenlemedir. Bu kurallar, 24 Haziran Pazartesi günü itibarıyla alınacak randevular için geçerli olacak. Ciddi bir kaynak israfına neden olan, hastaların farklı hastanelerde aynı şikayetle ilgili görüntüleme işlemi yaptırmak zorunda kalması bu düzenleme kapsamında çözüme kavuşturuluyor. Hastanın bir hastanede yaptırdığı tetkik amaçlı görüntüleme işlemi diğer hastanelerde görüntülenebilecek, böylece mükerrer tetkiklerin ve israfın önüne geçilecek.
Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacağına ilişkin onay vermesi gerekiyor mu? Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek.
Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi? Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "Alo 182 Çağrı Merkezi" aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek.
Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan ancak randevusunu onaylamayan kişilere ilişkin süreç nasıl yürütülecek? Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak.
Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi bir kısıtlama uygulanacak mı? Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni bir randevu alabilecek.
Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, başvuruda bulunduğu hastaneden hizmet alabilecek mi? Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, iki gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Bu kişiler için hastane tarafından tekrar randevu verilebilecek.
"Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi"nden muaf olan gruplar var mı? Muayene randevularında olduğu gibi tetkik amaçlı görüntüleme işlemi randevularında da 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onay işleminden muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar için hastanelerden her zaman randevu verilebilecek.