Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Masterchef'ten elenen isim belli oldu! Mehmet Şef: Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
7,395
Tepkime puanı
1
Puanları
0
66f9c25c535c1d4206137b38.jpg

Masterchef dolu dizgin devam ediyor. Veda gecesinde bir isim daha Masterchef'ten elendi. Mehmet Şef'i yine kızdırdılar ve "Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?" dedi.

66f9c268535c1d4206137b3a.jpg


ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ İLE YARATICILIK

Şefler potadaki yarışmacılara Erzincan Tulum peyniri ile yaratıcılık yapmalarını istedi ve 45 dakika süre verdi. Somer Şef "Kolay bir ürün değil. Gerçekten tulum peynirlerinin çoğunda olduğu gibi keskin bir kokusu var. Keskin de bir tadı var. Dengeli kullanmanız lazım. Hem bu ürünü öne çıkaracaksınız hem de kullanımına dikkat etmemiz lazım" dedi.

66f9c276535c1d4206137b3d.jpg


MEHMET ŞEF TULUM PEYNİRİNDEN BAHSETTİ

Tulum peynirlerinden bahseden Mehmet Şef "Keçi ya da koyun sütü ısıtıldıktan sonra peynir kültürü ile kestirilir. Kalan peynir parçaları bezlere sarılarak iyice süzdürülür. Ardından salamuraya yatırılır. Ertesi gün peynir parçaları ezilir ve çiğ sütle yoğurularak kıl keçisi derisinden yapılma tulumlara basılır. Üzeri tuzla kapatılır ve olgunlaşmaya kadar %80 civarında nem oranı gerekiyor. Bu aslında %80 nem oranını yakalamak için de mağara görmesi ya da nemlendirilmiş bir oda görmesi gerekiyor. Nem oranı 10-12 derece sıcaklığı olan mağaralarda 2 aydan 6 aya kadar bekletiliyor. Yani ürünler öyle kolay üretilen ürünler değil. Bazı şeyleri markette görüyoruz. Burada çok emek var" dedi.

66f9c286535c1d4206137b3f.jpg


MEHMET ŞEF'TEN UYARI! "SİZ BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?"

Mehmet Şef Hakan'ın tabağına sinirlendi ve uyarıda bulundu: Ben, 30-35 sene oldu, bir tane müşteriye gidip daha masasında, efendim, kervan yolda düzülür, bu ekmeği koyduk diyemedim, siz bu cesaretleri nereden alıyorsunuz? Bu tabakla anlattıklarınız gerçekten bizi etkiliyor, haberiniz olsun. Yani bize tabağı anlatmanız çok önemli. Bu ne biliyor musun? Üşengeç aşçı işi. Bir şeyin mantığı olmalı. Ekmeğe mi para vereceğim ben? Hangisine para ödeyeceğim.

66f9c294535c1d4206137b41.jpg


İKİNCİ ETABA KALAN YARIŞMACILAR KADAYIF KARİDES YAPTI

İkinci etapta yarışmacılardan Somer Şef'in lezzetli tabağı Kadayıf Karides yapmaları istendi. Kadayıf ve Nar ekşisi dahil her şeyin yarışmacıların yapmaları istendi. Somer Şef "Tavanızı güzelce ısıtıyorsunuz. Tavanızın temiz olması önemli. Bir taraftan da karideslerinizi ayıkladığınız zaman karideslerin kafasını ve kabuklarını sade yağda iyice bir bastıra bastıra çıkartıyorsunuz, süzüyorsunuz, içine birazcık portakal suyu koyuyorsunuz, yaptığınız anda el sıcaklığında olmalı. Ne çok soğuk, ne çok sıcak. Aynı şekilde eğer bu el sıcaklığından fazla olursa yaptığınız yağ hamur olur. Soğuk olursa sertleştirir" dedi.

EN KÖTÜ TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM MASTERCHEF'E VEDA ETTİ

Şefler potada olan yarışmacılardan en kötü tabağı hazırlayan ismi belirleyerek yarışmadan eledi.

Masterchef'te Mehmet Şef ile Bedri Usta arasında 'Urfa Kebabı' tartışması! Son eleme adayı belli oldu
 
icon
icon
 
10,181Konular
10,302Mesajlar
56Kullanıcılar
LedyaSon üye
Üst Alt