Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Kolesterol seviyesini yüzde 9'a kadar azaltıyor: Herkesin mutfağında var ama faydası çok az biliniyor

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,494
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kolesterol seviyesini yüzde 9'a kadar azaltıyor: Herkesin mutfağında var ama faydası çok az biliniyor

Sarımsak, zencefil, zerdeçal, çemen otu tohumu, tarçın ve kırmızı biber gibi belirli besinler ve baharatlar, bitki bazlı bileşikleri, antioksidan seviyeleri ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Zamanla düzenli kullanım, lipid profillerini önemli ölçüde iyileştirebilir ve genel kalp sağlığını destekleyebilir. İşte kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olacak besinlerin listesi.

ke9UTmQYTkyig2RDMHsx3w.jpg

Kanda çok fazla kolesterol olması kalp sağlığına zararlı olabilir. Zamanla, işlenmiş gıdalar, yüksek doymuş yağ içeriğine sahip olanlar ve daha az lif içeren gıdalar yemek, yüksek kolesterol seviyelerine yol açabilir.
u1DU113hbkaxPQ5zoNjUOw.jpg

Yapraklı yeşillikler, tam tahıllar, kuruyemişler ve tohumlar, meyveler, belirli otlar ve baharatlar yemenin yanı sıra, belirli bitki bazlı bileşikler, harika antioksidan seviyeleri ve anti-inflamatuar özellikleriyle kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.
8sB56w0MPkG2659LaDn5jw.jpg

Çeşitli çalışmalara göre, genellikle çorbalarda taze formda veya toz halinde kullanılan sarımsak, özellikle zamanla ek dozlarda tüketildiğinde toplam kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bazı çalışmalar, sarımsağın günlük kullanımının LDL'yi (kötü kolesterol) %9'a kadar azaltabileceğini öne sürüyor.Sarımsaktaki allisin gibi kükürt bileşikleri bu faydalarda rol oynar. Sarımsak, toplam kolesterol ve düşük yoğunluklu lipoprotein seviyesini düşürür.
--zuHe_Cu0Otx13q_G7-LQ.jpg

Zencefil, köri, çorba, çay ve kurabiye gibi çeşitli tariflerde kullanılır. İltihap önleyici özellikleriyle bilinen zencefil, kardiyovasküler sağlığa da fayda sağlayabilir. Bazı çalışmalar, LDL kolesterolü azaltabileceğini ve genel lipid profillerini iyileştirebileceğini öne sürüyor. Current Pharmaceutical Design'da yayınlanan bir çalışma, zencefil tozunun günlük alımının LDL kolesterolü önemli ölçüde düşürebileceğini gösteriyor, ancak daha sağlam çalışmalara ihtiyaç var. International Journal of Food Sciences and Nutrition'da yayınlanan bir araştırma da zencefilin toplam kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürme yeteneğini gösterdi.
ILz7i3zU9Uy4fgNo0iIy9w.jpg

Zerdeçal, kolesterolle savaşmak için yararlı bir araç olabilir ancak doğru miktarda tüketilmesi önemlidir. Zerdeçal ve kurkumin takviyelerinin genellikle günde 8 grama kadar güvenli olduğunu düşünülür. Zerdeçalın aktif bileşiği olan kurkumin, antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve bu da kalp sağlığının iyileşmesine katkıda bulunabilir. LDL oksidasyonunu önleyerek kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Ön çalışmalar, zerdeçalın kolesterolü mütevazı bir şekilde düşürebileceğini, ancak genellikle diğer tedavilerle birlikte kullanıldığını göstermektedir.
2MhF5DyCJk-yTCokcC3Uyw.jpg

Çemen tohumları, genellikle lezzeti yumuşatmak ve geliştirmek için kullanılan bir besindir, lipid seviyelerinizi, kolesterol ve trigliseritleri sağlıklı aralıkta tuttuğu için sağlığınız için harikalar yaratabilir. Yüksek lif içeriğine ve bol miktarda besin maddesine sahiptirler. Çemen tohumu çayı da popülerlik kazanmaktadır.
cht7N8HSSU6WG7-iJ4ztkw.jpg

Genellikle yağ yakıcı bir baharat olarak kabul edilen tarçın, kan trigliseritlerini ve toplam kolesterol konsantrasyonlarını önemli ölçüde azaltabilir. Polifenollerin zengin bir botanik kaynağıdır ve kan lipit konsantrasyonları üzerinde olumlu etkileri vardır.
HtGuDigSnkW0aQdJdp494Q.jpg

Kırmızı biberindeki aktif bileşik olan kapsaisin, dolaşımı iyileştirmeye ve LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Kırmızı biberin kolesterol üzerindeki etkileri hakkında sınırlı doğrudan araştırma vardır, ancak bazı çalışmalarda daha geniş kardiyovasküler faydaları belirtilmiştir.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
Sohbet Girişi
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
 
13,881Konular
14,002Mesajlar
63Kullanıcılar
KingCarterSon üye
Üst Alt