Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Kış geldi, satışlar arttı: Grip, nezle ve boğaz ağrısından korunmak için içiliyor

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,443
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kış geldi, satışlar arttı: Grip, nezle ve boğaz ağrısından korunmak için içiliyor

Eskişehir'de aktarlık yapan esnaf Sibel Şahin, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı korunmak için kış çayı satışlarının arttığını söyledi.

VTPef9tR0E6oZfCZ_kJaEA.jpg

Kış mevsimi kent genelinde etkisini hissettiriyor. Soğuk havalar vatandaşa zaman zaman zorluk yaşatırken, sağlığa birçok faydası olduğu inanılan kış çayı satışları yoğunlaştı.
sxIvd7i7EUSCWgmdEybjhA.jpg

İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp gibi doğal bitkiler bulunan karışıma oldukça ilgi gösterildiğini söyleyen aktar esnafı Sibel Şahin, vatandaşın kış çayını boğazı yumuşattığı için grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelmesi amacıyla tercih ettiğini belirtti.
UBLCMCQ7JEeKXpLpATASKw.jpg

Kış çayının bardağa bir tutam atılması ve üzerine sıcak su ilave edilmesinden 10 dakika sonra tüketildiğini ifade Şahin, isteğe göre içerisine bal da ilave edilebileceğini dile getirdi.
NfTentoH7Ua7M1y26DpQvQ.jpg

Rahatsızlandıkları zaman kendisinin de kış çayı tükettiğini aktaran esnaf Sibel Şahin, "Kış çayı çok fazla satılan bir ürün.
t6pjJOJaSEmCBTvl5DOk1w.jpg

Vatandaş gibi biz de çok fazla kış çayı tüketiyoruz. İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp bulunuyor.
PSYtN9j9WEmuAyKfEPPxPA.jpg

Çok şifalı olduğuna inanılan bir çayımızdır. Hele ki kış döneminde daha fazla tüketiliyor. Boğaz ağrısı, iltihap, grip ve nezle durumlarında içiliyor. Boğazı yumuşattığı gibi balgam sökmeye de iyi geliyor.
2Y8AI0Le3kKWdc0YNPlJ7Q.jpg

Vatandaş kış çayını aldığında bardağa bir tutam atacak, üstüne de sıcak su dökecek. Sonra üstünü kapatıp 10 dakika bekletecek, yani çaydanlıkta kaynatmayacak ama yine demleme usulü olacak. Böyle rahatlıkla tüketilebilir" dedi.
 
Sohbet Girişib>
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.b>
 
13,669Konular
13,790Mesajlar
63Kullanıcılar
KingCarterSon üye
Üst Alt