Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Kanser riskini 6 kat artırıyor: Herkesin yıllardır yaptığı hata

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,483
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kanser riskini 6 kat artırıyor: Herkesin yıllardır yaptığı hata

Aşırı sıcak içeceklerin tüketimi sağlık için ciddi risklerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle çay, kahve ve sıcak çikolata gibi günlük yaşamın vazgeçilmez içeceklerinin çok yüksek sıcaklıklarda içilmesi, ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açabiliyor. Hatta kanser riskini de artırabiliyor.

Dt_EkmJOSUSYPUx9YaBqyQ.jpg

Sıcak içecekler sadece kışın değil her mevsim tüketiliyor. Bu anlamda sıvı kaybını engellemek için çok kıymetli bir konu. Buna özellikle sağlık konusunda dikkat etmemiz gerekiyor. Hem bağışıklık sistemi hem enfeksiyonlardan korunmak anlamında bu duruma dikkat etmemiz gerekiyor ama sıcaklık konusuna özellikle vurgu yapmamız lazım.
EOwhcB0rc0aFvA7iyu9Ibw.jpg

Sağlığımız için yapacağımız bir şeyde sağlığımızdan olmamamız gerekiyor. Son dönemde yapılan çalışmalar ve araştırmalarda 65 derecenin üzerinde olan tüketimler bizim sağlığımızda risk faktörü oluşturabiliyor.
WmVlRmqt7k--XE-p5m34aA.jpg

Özellikle sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarımız varsa bu risk giderek de artabilmekte. Onun için tükettiğimiz içeceğin sıcaklığına dikkat etmek gerek.
UotNEybsVEGDdWJRtdhemg.jpg

Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, aşırı sıcak içeceklerin tüketiminin ciddi sağlık riskleri doğurabileceğini ortaya koyuyor. Özellikle çay, kahve ve sıcak çikolata gibi günlük yaşamın vazgeçilmez içeceklerinin çok yüksek sıcaklıklarda içilmesi, ağız, boğaz ve yemek borusunda yanıklara yol açabiliyor. Bu tür yanıkların uzun vadede kanser riskini artırabileceği belirtiliyor.
p57H42kFwEO-D93ZjNu17w.jpg

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 65 santigrat derecenin üzerindeki içeceklerin yemek borusu kanseri riskini artırabileceğine dikkat çekiyor.
8q1wqVTmokS1MWSOnxtAow.jpg

Uzmanlar, içeceklerin birkaç dakika soğumasını beklemenin, hem tat alma hissini güçlendireceğini hem de sağlığı koruyacağını vurguluyor.
fXq87Oynl0OAtAWypr-lWw.jpg

Sıcak içecek tüketiminde ideal sıcaklık aralığının 50-60 derece olduğunu belirten uzmanlar, özellikle hassas bünyelere sahip bireylerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
Qj8OA2Y8d0OQ1gycXg-XiQ.jpg

Ağızdan başlayan, yutak, yemek borusu ve mide şeklinde devam eden sıcak içecekler her birinde tekrarlı temaslarda sorun oluşturuyor. Alışkanlık olarak sürekli sıcak tüketirsek sorun oluşturuyor.
_e_0NZHpc0C-eu1yCO3UvA.jpg

Günlük pratikte ise 65 dereceyi ölçemeyeceğimiz için bir demlik veya termostan içecek fincana döküldüğü zaman 5 dakikalık bekleme süreci bizim 65 dereceye inmemiz için yeterli bir süre. Hemen döküldükten sonra atak halinde içmek yerine böyle pratik bilgiyi kullanabilirsiniz.
6HXjHncWt0eaQK4aZeJd9w.jpg

Çay ve kahve gibi içecekleri çokça tüketiyorsak bunlar bizim yutağımızın, yemek borumuzun ve midemizin örtüsünde değişikliğe sebebiyet veriyor. Bu durum kronik irritasyon oluşturuyor. Bir nevi nasırlaşma yapıyor, hassasiyetimizi azaltıyor. Devam eden tüketimlerde bu sefer kötü hücrelere doğru değişimler başlamış olabiliyor. İlerleyen zamanlarda da yemek borusu, yutak, ağız bölgesindeki kanserleşme noktasında tetikleyici bir durum söz konusu olabiliyor.
DKvrDdHzMUmweBxxkdSRzw.jpg

Sigara çay yapalım, kahve sigara yapalım noktasında bir ek olduğu zaman da sinerjik etki oluşturuyor. Normalde 2 kat olacak bir risk faktörü 5-6 katına çıkıyor. Daha fazla artış söz konusu olabiliyor.Sağlıklı bir yaşam için sıcak içeceklerinizi keyifle tüketmeden önce biraz beklemek sağlığınız açısından büyük önem taşıyor.
 
Sohbet Girişi
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
 
13,835Konular
13,956Mesajlar
63Kullanıcılar
KingCarterSon üye
Üst Alt