Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Kana karıştığı anda kalp krizini tetikliyor! Tek lokması bile zehir saçıyor

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,499
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Kana karıştığı anda kalp krizini tetikliyor! Tek lokması bile zehir saçıyor

Kalp krizi dünyada ölüm nedenlerinin başında geliyor. Kalp-damar sağlığını korumak için mutlaka sağlıklı beslenmek gerekiyor. Kalp hastalıkları üzerinde yapılan çalışmalarda uzmanlar, kalp krizi riski yaşam tarzı değişikliğiyle yüzde 80'lere varan oranda düşürülebileceğini söylüyor. Bu sebeple bazı sağlıksız besinleri de hayatınızdan çıkarmak gerekiyor. Sıklıkla tükettiğiniz bu besin farkında olmadan kalp krizini tetikleyebiliyor.

HwaThNauPEmvRwcujFgapw.jpg

Kalp krizi, kalbin bir bölümüne yeterli kan akışının sağlanamaması sonucu oluşan ciddi bir sağlık durumudur.
77GK8lpxl0SnENE48EX9Xg.jpg

Genellikle kalp krizi, koroner arterlerin daralması veya tıkanması nedeniyle meydana gelir. Bu tıkanma, kalp kasının yeterince oksijen ve besin maddesi almasını engeller ve bu da kalp kası hücrelerinin ölmesine neden olabilir.
lgIFwArG8USzCVs2VVAQ4w.jpg

Kalp krizi riskini artıran çeşitli faktörler bulunur. Sigara içmek, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol seviyesi, şeker hastalığı, genetik faktörler, obezite, hareket eksikliği, stres ve kötü beslenme kalp sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.
VL06D8ZMZUmcNPxOgunboQ.jpg

Özellikle beslenme biçimi ve tüketilen gıdalar burada büyük önem taşıyor.
PqCNsn3m_UGQqW4qz5kIlw.jpg

İngiltere'de yürütülen 9 yıllık bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 9 yıllık süre boyunca kardiyovasküler hastalık riskinin nasıl arttığı gözlemlendi.
vHttKexyfEqQTmT1Cr14Rg.jpg

Yapılan bu araştırmada rafine şeker tüketen kişilerin felç geçirme ve iskemik kalp hastalığı geliştirme olasılığının daha yüksek olduğu bulundu.Bu araştırma, bir kişinin günlük kalorisinin yaklaşık %12'sini serbest şekerden aldığını buldu.
fD0nib-OskGF_zTsnGInOg.jpg

Bununla birlikte, çalışmanın bulgularına göre, bu tüketim seviyesinin %5 artması, kalp krizi de dahil olmak üzere çeşitli kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor.Ek şeker tüketiminin, iskemik kalp hastalıklarını riskini %6 artırabilir.
kGUurLtDXkuA80jfNc67Mw.jpg

Oxford Üniversitesi Nuffield Nüfus Sağlığı Departmanı tarafından yürütülen çalışmanın araştırmacısı olan Profesör Tim Key, gazlı içeceklerin ve genel olarak rafine şekerin, felç veya kalp hastalığı gibi kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olduğunu buldu.
7uYSil4eA0Cx6MLUV0Ankw.jpg

Prof. Tim Key'e göre, tatlıya düşkün olanlar meyve yemenin daha sağlıklı olduğundan emin olmalıdır.İngiltere'deki Biobank tarafından yürütülen bir çalışmada, orta yaşlı insanlara 24 saat boyunca günlük yiyecek ve içecek tüketimleri soruldu. Bu çalışma BMC Medicine dergisinde yayınlandı.
ZGobe511i0a0ODpQuTNRgA.jpg

Bu anketler en az iki kez dolduruldu ve serbest şeker tüketimini hesaplamak için analiz edildi.Çalışma, günlük kalorilerinin %5'ini doğal şekerle değiştiren kişilerin felç riskini %9 azaltabileceğini gösteriyor.
YuiDPyvsSkOBqNB3DVJfVA.jpg

NHS, yetişkinlerin günde yaklaşık yedi küp şeker veya 30 gramdan fazla şeker tüketmemeleri gerektiğini söylüyor.
33RegbD6EEyEr0je5EnLCw.jpg

Şeker içeren asitli ve asitsiz içecekler Çay, kahve gibi içeceklere eklenen beyaz şeker Hazır meyveli yoğurtlar
Cws_aiBQ8kya7qgAElJ7uA.jpg

Paketli soslar Unlu mamüller Çikolata Kek, pasta malzemelerinde kullanılan krema ve soslar Konserve meyveler
 
Sohbet Girişi
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
 
13,885Konular
14,006Mesajlar
63Kullanıcılar
KingCarterSon üye
Üst Alt