Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Doğanın lezzetli tatlısı: Kan basıncını düşürüyor, şekeri dengeliyor

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
1,734
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Doğanın lezzetli tatlısı: Kan basıncını düşürüyor, şekeri dengeliyor

Ahududu, yaşlanma karşıtı, diyabet önleme, kalp sağlığı iyileştirme, bağırsak sağlığı geliştirme ve daha iyi beyin fonksiyonu gibi faydalar sunan besin açısından zengin bir meyvedir. Yüksek antioksidan, lif ve potasyum içeriği bu meyveyi sağlıklı yaşam için değerli kılar. Peki, ahududu neye iyi gelir?

yZ_Zz_mkdkWiaXc0FWdRyw.jpg

Hafif tatlı, çıtır çıtır ve sulu olan ahududuyu günlük diyetinize eklemek için pek çok nedeniniz var. Besin değeri yüksek olan ahududu sağlık için faydalıdır.
xLvB9K5vekO7cPHe2xvgaQ.jpg

Potasyum, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, flavonoidler gibi çeşitli besinlerle dolu olan ahududular, kan şekeri yükselmelerinizi kontrol altında tutabilen, kan basıncınızı kontrol altında tutabilen ve diyete bol miktarda lif ekleyen, karşılaşabileceğiniz en besin açısından yoğun meyveler arasındadır.
BTadHl0mAkmm1pyUUcaM2Q.jpg

Ahududular, güçlü kemiklere ve parlak bir cilde yardımcı olabilen manganez açısından zengindir. Farklı renklerde gelirler ve daha koyu tonlar, eklenen antioksidanlarla ilişkilidir. Siyah ahududular en fazla antioksidana sahipken, kırmızı ve altın ahududular ikinci sırada yer alır. Daha uzun yaşamak için diyetinize eklemeniz gereken bir meyve varsa, o da ahududu olmalıdır.
flBTM-Ki4ESnH9eBrKmSqg.jpg

Ahududular, C vitamini, kuersetin ve gallik asit gibi antioksidanların varlığı nedeniyle gezegendeki en sağlıklı meyvelerden biri olarak kabul edilir.
mBgKJ0Ylx06DCe67M3PhXg.jpg

Bu meyveyi düzenli olarak yemek sizi kansere, kalp hastalığına karşı koruyabilir ve yaşlanmayı tersine çevirebilir. Antioksidanlar dergisine göre birçok antioksidan yaşlanmayı geciktirme yeteneğine sahiptir.
CaB0EdFW0kmiEbPkTu2a7w.jpg

Ahududular, şeker oranı düşük olduğu için diyabet dostu meyvelerden biridir. Doğal olarak tatlıdır ve tatlı isteklerini gidermek isteyen diyabet hastaları için ölçülü olarak yenmesi güvenlidir. Buna ek olarak, yüksek antioksidan seviyelerine sahip ahududular, tip 2 diyabet için bir risk faktörü olabilecek iltihabı önlemeye yardımcı olabilir.
Q1U4DcTc6EmfvmXBtDrLyQ.jpg

Ahududular, kan basıncını düşürmeye ve kalp fonksiyonunu korumaya yardımcı olabilen potasyum açısından zengindir. Ahududulardaki omega-3 yağ asitleri felç ve kalp sorunlarını önlemeye de yardımcı olabilir.BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DESTEKLERAhududular bağırsak sağlığınız için de harikadır. Çünkü sindirim sistemini çalıştırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olabilen çok yüksek lif içeriğine sahiptir.
oPXPXEjhHUav1Dj0aa0cxg.jpg

Ahududu yemek hafızanızı keskinleştirebilir ve bilişsel işlevleri geliştirebilir çünkü meyvede nörolojik sağlık için harikalar yaratabilen C ve E Vitamini gibi yüksek düzeyde antioksidan bulunur.
6LKflxzxdkqIJ3-rDruzow.jpg

Ahududular kahvaltıdan akşam atıştırmalıklarına kadar öğünlerinizde çeşitli şekillerde yenebilir:1. Sütünüze ahududu ve badem, ceviz, kuru üzüm gibi en sevdiğiniz kuru meyveleri ekleyin ve besin açısından zengin bir smoothienin tadını çıkarın.2. Lezzetli ve besleyici bir kahvaltı için yulaf ezmenize bol miktarda ahududu ekleyin3. Lezzetli bir atıştırmalık için taze ahududuları granola ile birlikte yoğurda ekleyebilirsiniz4. Gününüze enerji dolu bir başlangıç yapmak için ahududulu krep de yapabilirsinizBu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
icon
icon
 
10,401Konular
10,522Mesajlar
56Kullanıcılar
LedyaSon üye
Üst Alt