Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Doğanın gücünü eve taşıdı: Markette satılanlara güvenmedi şimdi kendi üretiyor

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Doğanın gücünü eve taşıdı: Markette satılanlara güvenmedi şimdi kendi üretiyor

Düzce'de yaşayan Mehmet Ali Çelik, sirkenin şifasını fark edince evde üretime başladı. Ormandan topladığı organik meyvelerle kendi sirkesini yapan Çelik, "Bu meyveleri bulmak da kolay olmuyor, çok araştırmak gerekiyor" dedi.

F4OKXPGPX0WLLcfIitvQng.jpg

Düzce'de geçmişte yaşadığı rahatsızlık nedeniyle çevresinin önerisiyle sirke kullanmaya başlayan Mehmet Ali Çelik, iyileşmesinin ardından sirkeyi kullanmayı sürdürdü.
C4JwWBmudUW0gsgvVqGtxw.jpg

Marketlerde satılan hazır sirkelere güvenmeyen Çelik, evinin ardiyesinde kendi ihtiyacı olan sirkeyi üretmeye başladı.
PkB-486BIkOl__zFCka8Lw.jpg

Sık sık ormanlara ve dağlara gezmeye çıkan Çelik, buralardan topladığı organik, ilaçsız ve hormonsuz meyvelerden çeşitli sirkeler hazırlıyor. Mehmet Ali Çelik ayrıca pazardan aldığı turunçgiller ve Düzce'de yetiştirilen egzotik meyvelerle de sirke yaparak faydalarını bizzat deneyimliyor.
0Gi8zG3o6U2zzTAPG5qXkA.jpg

Tabiatta var olan birçok meyveden sirke yapmaya başlayan Çelik "Özellikle pandemi sürecinde sirkenin değerini çok daha iyi anladım. Sirke insan vücuduna çok faydalı. Faydaları saymakla bitmez. Bizim bölgemizde ve ülkenin birçok kesiminde var olan meyvelerden sirke yapılabilir. Sirkeyi herkes evinde yapabilir" dedi.
L19JD1OIF0GfkSjuEu8dGA.jpg

Sirkenin yemek yapımından temizliğe gibi birçok alanda da kullanılabileceğine dikkat çeken Çelik, "Bulaşık makinenizde bile sirkeyi kullanabilirsiniz. Kısacası sirke, hayatımızın her aşamasında kullanabileceğimiz bir üründür" diye konuştu.
8nHNv31bqEegLdqsFOFY3g.jpg

Elma ile sirke yapımına başladığını ifade eden Mehmet Ali Çelik, "Elma sirkesiyle başladığımız serüvenimizde birçok rahatsızlığımıza çare bulduk. Annemde Alzheimer hastası. Örneğin yaban mersini sirkesinin anneme çok faydalı olduğunu gördük. Dolayısıyla farklı meyvelerden sirkeler üretmeye başladım. Farklı meyvelerden ürettiğimiz sirkelerin vücuda olan faydalarını tek tek deneyimledik. Şuanda bende 12 çeşit sirke bulunuyor" şeklinde konuştu.
zY0Lq0vAdU6UkvFnFFU2jA.jpg

İyi ve şifalı bir sirke yapabilmek için doğal meyvelerin önemine değinen Çelik, "Sirke yapımında doğal meyveye ulaşmak gerekiyor. Meyveler ilaçsız ve tamamen doğal olmak zorunda. Bu tespit ettiğimiz doğal meyveleri topluyoruz, sonra sirke yapmaya çalışıyoruz. Bu meyveleri bulmak da kolay olmuyor, çok araştırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
5-zRK1uhSEaZ-dCWgp-Cpg.jpg

Mehmet Ali Çelik, egzotik meyvelerden de sirke yaptığını kaydederek, "Özellikle mor renkli meyvelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hücre yenilenmesinde etkili olduğunu gördüm. Aronya, yaban mersini, böğürtlen gibi birçok doğal meyveden sirke yaparak bunları kullanmaya başladım ve faydasını kendim de deneyimledim. Sirke, yaklaşık 3 ay içerisinde oluşmaya başlar ve tam lezzetini alması 1 ya da 3 yılı bulur. Ancak 3,5-4 ay sonrasında da yavaş yavaş tüketilebilir" dedi.

icon
icon

9,239Konular
9,360Mesajlar
56Kullanıcılar
LedyaSon üye
Üst Alt