Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Akciğeri sigara dumanından temizliyor: Vücuttan nikotini söküp atan tek besin

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
2,481
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Akciğeri sigara dumanından temizliyor: Vücuttan nikotini söküp atan tek besin

Sağlığa ve özellikle de akciğer sağlığına zarar veren en kötü alışkanlıklardan biri sigara içmek. Sigara içmenin sağlığa olan zararları herkes tarafından biliniyor ancak yine de bu kötü alışkanlıktan vazgeçmekte zorlanan pek çok kişi var.

NmH6oWKVdUaIEJ7iMnP3Vw.jpg

Sağlıklı akciğerlere sahip olmak ve akciğeri temizlemek için tüketmeniz gereken bazı besinoler var. Çevre duyarlılığına sahip olmak ve ekolojik dengeyi bozup hava kirliliğine, iklim değişikliğine yol açan her şeye kendi günlük yaşamımızda yapacağımız değişikliklerle başlayarak karşı koymak akciğer sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak ilk adımlardan biri olabilir.
Iah4IeIlzkSDSKGe6brKiw.jpg

Tütün ve tütün ürünlerinin her çeşidinden (elektronik sigaralar da dahil) uzak durmak, programlı ve bilinçli, hayatın içine yedirilmiş spor alışkanlıkları edinmek ve sürdürmek de akciğer sağlığınızı koruyabilmek için uygulamanız gereken ikinci en önemli adımlardan biri.
d-C0MgI-iUuyrraTS1A4rQ.jpg

Akciğeri temizlemek ve akciğer sağlığını desteklemek için sigarayı bırakmanız şart. Bunun yanı sıra beslenme listenize ekleyeceğiniz bazı gıdalar sayesinde akciğerlerinizi temizlemeniz ve daha sağlıklı nefes almanız da mümkün olabilir. Akciğer sağlığı ile beslenme arasında güçlü bir ilişki vardır. Doğru beslenme alışkanlıkları, akciğer fonksiyonlarını destekler ve hastalık riskini azaltabilir
uey1hBlesEODF5hbXT2BKA.jpg

Yüksek tuz alımı, su tutulumuna yol açarak akciğerlerin etkin çalışmasını engelleyebilir. Katkı maddeleri ve trans yağlar içeren gıdalar enflamasyonu artırabilir. Fazla şeker, oksidatif strese neden olarak akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bu içeriğe sahip gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Peki, akciğeri temizleyen besinler nelerdir?
frg5YmEu5k-uBJvEBWn-Hw.jpg

Tere (Lepidium sativum), sağlıklı bir bitki olarak bilinir ve genellikle akciğer sağlığı için faydalı özellikleriyle öne çıkar. Terenin içerisindeki kükürt bileşenleri, akciğerlerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Bu özellik, özellikle sigara kullanan kişiler veya hava kirliliğine maruz kalanlar için faydalı olabilir. Tere, balgamı yumuşatıcı etkisiyle bilinir. Özellikle üst solunum yolları ve akciğerlerdeki tıkanıklıkların giderilmesinde yardımcı olabilir.
7X8mMdqEoUW3vesg7oZizg.jpg

Antioksidan ve antinflamatuar etkileri çok yoğun olan E vitamini ve polifenollerden çok zengindir. Astım hastalığından koruyucu etkisi ve özellikle KOAH hastalığı olan bireylerde atak sıklığını azaltıcı etkisi, çalışmalarda gösterilmiştir.
fZBqsxhIUUaA5Zu2ZcOwYw.jpg

Pancar tüketiminin KOAH ve pulmoner hipertansiyon hastalarında kondisyon ve akciğer fonksiyonlarının arttığı kanıtlanmıştır. Pancar ayrıca hepsi de akciğer sağlığı için büyük öneme sahip olan magnezyum, potasyum, vitamin C ve karotenoid antioksidanlardan yana da zengindir. Bu nedenle diyet listenize pancar ekleyip akciğer sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilirsiniz.
vKiJF8isWUuBspxW6oOf6w.jpg

Kırmızı tatlı biber C vitamini bakımından en zengin olan gıdalar arasında yer alır. Özellikle sigara içenlerin bu en önemli antioksidanı çok tüketmeleri gerekir. Çalışmalar yüksek doz C vitamini alanların daha düşük miktarda alanlara göre daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu gösteriyor. Uzmanlar bu nedenle kırmızı tatlı biber tüketimini özellikle sigara içenlere sıklıkla öneriyor.
E6bT8zEBUk2a-5ELi-yCyQ.jpg

Zerdeçal çok güçlü antioksidan ve antiinflamatuar etkileri nedeniyle vücudun genel sağlığını korumaya yardımcı olur.
ZKG8ePCjAUCrOsBwuR6fUg.jpg

Sigara içen bireyler arasında yapılan bir çalışmada diyetlerinde yüksek miktarda kurkumin olanlar ve hiç tüketmeyenler karşılaştırılmış ve kurkumin tüketenlerin yaklaşık %10 daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğu gösterilmiştir.
 
Sohbet Girişi
kullanıcı adı
 
varsa ÅŸifreniz
* Şifreniz yoksa boş bırakabilirsiniz.
 
13,827Konular
13,948Mesajlar
63Kullanıcılar
KingCarterSon üye
Üst Alt