Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Aşurenin lezzetine 2 katına çıkaran yöntem! Püf noktası pişirme süresinde gizli, E vitamini, kalsiyum, demir, omega 3 ve antioksidan deposuna dönüşüyo

AceLya

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
1,068
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Aşurenin lezzetine 2 katına çıkaran yöntem! Püf noktası pişirme süresinde gizli, E vitamini, kalsiyum, demir, omega 3 ve antioksidan deposuna dönüşüyor

Aşure, en sevilen geleneksel tatlılar arasında yer alıyor. Muharrem ayının vazgeçilmez tatlılarından biri olan “Aşure” için, bugünlerde kuruyemişçilerde yoğunluk yaşanıyor. Lezzetli bir aşure yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

vot16j952Eau9ItK8QmbPg.jpg

Muharrem ayına girilmesiyle birlikte aşure hazırlıkları başladı. Geleneksel tatlılardan biri olan aşurenin içine ve süslemesinde konulan aşurelik malzemelere talep arttı.
k7tW6TZGbUWIqDHE6e0mfQ.jpg

Aşureye lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlar arasında ise en yoğun talep gören ürünler pirinç, bulgur ve nohut olarak sıralandı. Aşurenin olmazsa olmazlarından kuru üzüm ve kuru incir gibi kurutulmuş meyveler de vatandaşlar tarafından en çok talep gören ürünler arasında yer aldı.
HptJay3ZPE2ArRMQs5poOw.jpg

Aşurenin lezzetine lezzet katan ve süsleme için eklenen kuru yemişlerde ise zirvedeki fındığı ceviz, badem ve susam takip ediyor. Aşure hazırlıklarına başlayan vatandaşlar da, bereketi ve bolluğu temsil eden aşurenin aynı zamanda şifa deposu olduğunu kaydetti.
bFG-R5tVHUWzhTV5PdIozQ.jpg

Güzel aşure yapımında malzemelerin çok olmasının ve pişirilme süresinin çok önemli olduğunu vurgulayan ustalar, “Aşurenin yapımı, fasulyesini, nohudunu ve buğdayını bir gece önceden ıslatıyoruz. Sabah erken saatlerde onları haşlamaya başlıyoruz. 1-1,5 saatte haşlanmaları sürüyor.
P_4ED3gi40e8mnzrt5WLwQ.jpg

Haşlama işleminden sonra hepsini bir araya alıp şekerini ilave ediyoruz. Daha sonra şekerle de 45 dakika kaynattıktan sonra diğer malzemelerimizi ilave ediyoruz. Malzemelerimiz görüldüğü gibi incir, ceviz, kayısı, badem, susam ve nar parçacıklarını katarak işlemimizi sonlandırıyoruz. Aşurenin sunuma hazır hale gelmesi için normal bir aşure 2,5 saatte hazır olur” dedi.
sKKt1xP-TUCJGryjR-ECUA.jpg

Aşurenin faydalarından bahseden gıda mühendisleri ise, “Aşure içerisinde bulunan buğday, bakliyat, kuruyemiş ve kuru meyveler içerdiği için tok tutan ve aynı zamanda enerji veren geleneksel bir tatlımızdır. Aşurenin içerisinde bulunan buğday ve bakliyatlar lif içeriği bakımından zengindir. Aşure sindirimi kolay bir tatlıdır. Aynı zamanda bakliyatlar nebâti proteinlerce ve potasyum bakımından zengindir. Fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler ise B grubu vitaminleri, E vitamini, kalsiyum, demir, omega 3 ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu yüzden aşure besleyici içeriği çok zengin, tok tutan, enerji veren, geleneksel, güzel bir tatlımızdır” dediler.
 
icon
icon
 
7,256Konular
7,377Mesajlar
54Kullanıcılar
CaNfeZaSon üye
Üst Alt