Hoş Geldiniz MaviForum Güncel Paylaşım Eğlence Sohbet Forum Sitesi

MaviForum.Net Sitemizde Sizlerde Paylaşım yapmak için Lütfen kayıt olarak sınırsız şekilde paylaşım yapabilirsiniz. Hadi Ne duruyorsun Şimdi kayıt ol Sende    Kayıt ol

Yeni Şef Ömür Akkor: Geleneklerime ve kültürüme çok bağlıyım

DuRu

Yönetici
Admin
Grafiker
Katılım
29 Şub 2024
Mesajlar
5,114
Tepkime puanı
1
Puanları
0
665b28376f35eff3a4ec4ae7.jpg

Hülya Koçyiğit’in programının bu haftaki konuğu, gastronomi çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken, 25 yıldır Türk mutfağı üzerine çalışan, yemek araştırmacısı ve şef Ömür Akkor oldu.

Antepli ve Kilisli bir ailede mutfakla iç içe büyüdüğünü ifade eden Ömür Akkor, “Babaannem Halepli, anne tarafım da Kayseriliydi. O sebeple mutfak bizim evde hep odak noktasıydı. Sabah biz uyanmadan rahmetli anneannem bize su böreği açardı. Sabaha karşı meşe odununda pişen yemeklerin kokusuna uyanırdık. Bu açıdan yemek sesleri, kokuları ve diğer her şeyiyle bizim ev 5 duyuya hitap ediyordu” diyerek mutfağa büyüdüğü evden aşina olduğunu dile getirdi.

665b27476f35eff3a4ec4ae0.jpg


"ODALARI TEMİZLEDİM"

Henüz öğrenciyken çalışma hayatına atılan başarılı Şef, “Lisedeyken maddi durumumuz kötüleşince yaz aylarında çalışmaya başladım. Bodrum’da bir pansiyonda odaları temizliyordum, mutfağa yardım ediyordum, bulaşıkları yıkıyordum. Daha sonra bende cevher olduğunu fark ettiler. Bu tecrübelerin bana çok fayda sağladığını düşünüyorum. Okullar çok kıymetli fakat erken yaşta iş disiplinine girmek de çok önemli. Başarılı birçok insana bakarsanız direkt okuldan transfer değil de okulla beraber mutlaka işini de götüren insanlar olduğunu görürsünüz” dedi.

MasterChef'te duygu dolu anlar! Şef Akkor deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı

Gönüllülük projeleriyle de dikkat çeken Akkor, “Askeri üslere yemek yapmaya gittim. Hakkâri’de, Şırnak’ta sınırın diğer tarafındaki askerlerimizi ziyaret ettim. Mesleğimi sadece restorana gelen misafirlerim için değil herkes için yapmak istiyorum. Bu yüzden en sevdiğim görevlerden bir tanesi de değerli Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yemek yapmak ve onlarla vakit geçirmek. Bazen kendime nöbet de yazdırıp nöbete de çıkıyorum. Hayatı bambaşka bir noktadan deneyimlemiş oluyorum” şeklinde konuştu.

665b27ae6f35eff3a4ec4ae3.jpg


"YEMEKLERİM GEÇMİŞİ HATIRLATIR"

Ömür Akkor, iyi bir şef olmanın altında yatan sırları ise şu cümlelerle açıkladı:

Alıntı Metni
Ünlü Şef Ömür Akkor'un çizim ve notlarıyla "Türkiye Gastronomi Atlası"
 
icon
icon
 
7,256Konular
7,377Mesajlar
54Kullanıcılar
CaNfeZaSon üye
Üst Alt